Shoarmaflap met gemarineerde fricandeau vulling

Ingrediënten

  • 1 kg kg dunne reepjes verse fricandeau
  • 25 stuks stuks bladerdeeg 0f korstdeegplakjes van 10 x 10 cm (deze plakjes zijn ook vers of diepvries in de handel verkrijgbaar)
  • 30 gram Amsterdamse shoarmakruiden of eigen shoarmakruiden, hoeveelheid volgens de verpakking.
  • 1 kg Shoarmasaus
  • 130 gram Gekruide tomatenpasta
  • Blauw maanzaad
  • Opgeklopt eigeel
  • 1 kg kg dunne reepjes verse fricandeau,
  • 25 stuks stuks bladerdeeg 0f korstdeegplakjes van 10 x 10 cm (deze plakjes zijn ook vers of diepvries in de handel verkrijgbaar),
  • 30 gram Amsterdamse shoarmakruiden of eigen shoarmakruiden, hoeveelheid volgens de verpakking.,
  • 1 kg Shoarmasaus,
  • 130 gram Gekruide tomatenpasta,
  • Blauw maanzaad,
  • Opgeklopt eigeel

Bereiding

  • Grondstoffen en hulpstoffen nauwkeurig afwegen. Verse fricandeau in dunne reepjes snijden en met de shoarmakruiden in een bak goed inwrijven en afgedekt en 12 uur in de koelcel laten intrekken (marineren).

  • Saus maken: shoarmasaus au bain marie aan de kook brengen en de gekruide tomatenpasta er in roeren; even doorkoken, dan alles goed laten afkoelen.

  • Als er geen bakpapier wordt gebruikt de bakplaten invetten. Bladerdeeg of korstdeeg 10 minuten op de werktafel laten ontdooien.

  • Leg op elk plakje deeg 40 gram gemarineerde fricandeaureepjes. En daarop 20 gram saus. Vouw de plakjes dicht in de gewenste vorm:

  • Driehoekig: vouwen als een flap. Vierhoekig: vouwen als een envelop

  • Langwerpig: lange zijden naar elkaar toe (tasgevouwen). De randen stevig aandrukken. De bovenzijde van de deegmodellen bestrijken met opgeklopt eigeel voor een mooie (bak)kleur en licht bestrooien met maanzaad. De ongebakken Shoarmaflap kunnen in  diepvries op voorraad worden gehouden. Er zijn diverse verkoopmogelijkheden:

  • Vanuit de diepvries kunnen deze Shoarmaflap op een goed ingevette bakplaat of op een rooster met bakpapier worden geschikt. In een voorverwarmde oven bij een temperatuur van 210˚C gedurende 20 minuten bakken tot de gewenste goudgele bakkleur er is. Men kan deze warm verkopen. Warmt de consument ze thuis op, dan opwarmen bij 210˚C tot de korstlekker krokant is.

  • Deze shoarmaflap kunnen ook als bake-off worden verkocht; de consument bakt ze dan zelf thuis af. Adviseer een voorverwarmde oven, op 210˚C gedurende 20 minuten bakken tot het deeg mooi goudbruin is.

  • De Shoarmaflap kunnen ook direct na de productie (dus niet invriezen) gedurende 20 minuten gebakken worden in een voorverwarmde oven bij 210˚C. De consument hoeft in dat geval de shoarmaflap nog maar op te warmen bij 210˚C tot het deeg lekker krokant is.

Terug naar boven