Eier-spinazietaart met kaas

Ingrediënten

  • 4 witte broodjes van een paar dagen oud
  • 6 eieren
  • 150 ml melk
  • 200 gram bladspinazie (uit diepvries)
  • 100 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram preiringentjes
  • 100 gram kleine blokjes wortel
  • 100 gram gele paprika
  • 5 gram gemengde verse gehakte tuinkruiden
  • 80 gram geraspte kaasrestjes of 80 gram harden kaas geraspt (20)
  • 100 gram magere quark
  • 100 ml yoghurt (3,5%)
  • 1 teentje gehakte knoflook
  • ½ in blokjes gesneden paprika
  • 3 gram gehakte peterselie
  • ½ schaaltje lavas, fijngehakt
  • 1 snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 4 witte broodjes van een paar dagen oud,
  • 6 eieren,
  • 150 ml melk,
  • 200 gram bladspinazie (uit diepvries),
  • 100 gram bloemkoolroosjes,
  • 100 gram preiringentjes,
  • 100 gram kleine blokjes wortel,
  • 100 gram gele paprika,
  • 5 gram gemengde verse gehakte tuinkruiden,
  • 80 gram geraspte kaasrestjes of 80 gram harden kaas geraspt (20),
  • 100 gram magere quark,
  • 100 ml yoghurt (3,5%),
  • 1 teentje gehakte knoflook,
  • ½ in blokjes gesneden paprika,
  • 3 gram gehakte peterselie,
  • ½ schaaltje lavas, fijngehakt,
  • 1 snufje nootmuskaat,
  • Zout en peper

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Magere quark met de yoghurt, fijne blokjes knoflook, gele paprikablokjes en de gehakte peterselie goed vermengen, met snufje zout en peper. Eieren met de melk opkloppen, spinazie grof hakken, onder het ei mengsel mengen. Alle groenten in kokend zoutwater heel even blancheren, heel goed laten uitdruppen, nu de broodjes in blokjes snijden, ook aan de gehakte kruiden toevoegen en alles goed mengen, met zout, peper en nootmuskaat kruiden.

  • Een taartvorm invetten, de bodem met bakpapier beleggen. De massa in de taartvorm vullen, boven op de taart met kaas bestrooien of beleggen en bij 160 graden Celsius 30 tot 35 minuten bakken. Daarna op een taartenschaal schuiven, papier verwijderen, op tweede taartvorm terug schuiven.

  • De Eier-spinazietaart in taartstukken snijden, op platte borden serveren, garneren met toefje lavas.

Terug naar boven