Mini-Quiches met feta
Ingrediënten
-
In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop)
-
Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes.
-
Wrijf de taartvormpjes in met olie en bekleed de vormpjes met deeg. Vul de vormpjes met de vulling en bak ze in een voorverwarmde oven van 190˚C in circa 20 minuten goudbruin.
-
30 ml Olie
-
40 gram Boter
-
400 gram Gepelde ui, in dunne ringen gesneden
-
250 gram Feta, verkruimeld
-
4 Eieren
-
150 gram Slagroom
-
In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop),
-
Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes.,
-
Wrijf de taartvormpjes in met olie en bekleed de vormpjes met deeg. Vul de vormpjes met de vulling en bak ze in een voorverwarmde oven van 190˚C in circa 20 minuten goudbruin.,
-
30 ml Olie,
-
40 gram Boter,
-
400 gram Gepelde ui, in dunne ringen gesneden,
-
250 gram Feta, verkruimeld,
-
4 Eieren,
-
150 gram Slagroom
Benodigheden
- Taartvormpjes van 8 cm Ø(diameter) steek/druk met een vorm 50 rondjes met een diameter van 8 centimeter uit het diepvriesbladerdeeg,
- Tip: de gare quiches kunt u afgekoeld twee maanden in een doos die gevacumeerd is bewaren
Bereiding
-
Uien pellen en in dunne ringen snijden. Feta verkruimelen. Verhit olie en boter ineen koekenpan en fruit de ui 20 minuten op laag vuur(af en toe roeren). Zet het vuur iets hoger en bak uiin10 minuten goudbruin. Daarna laten afkoelen en verdelen over de 10 quichebakjes. Daarna de verkruimelde feta verdelen. Klop eieren en room door elkaar en schenk dit mengsel over de vulling.
-
De gevulde quiches afbakken in een voorverwarmde oven van 190˚C in 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
-
De quiches afbakken en verkopen. De klant hoeft ze alleen nog op te warmen op 190˚C gedurende circa 20 minuten.
-
Bekijk ook andere recepten