Quiches met spinazie en zalm

Ingrediënten

  • 10 Bladerdeegplakjes (diepvries)
  • 1 kg Gepocheerde zalm
  • 500 gram Diepvriesspinazie
  • 10 gram Heldere visfondpoeder
  • 1 liter Slagroom
  • 0,5 liter Melk
  • 8 Eieren
  • 15 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 2 gram Nootmuskaat
  • 100 gram Bloem
  •   Olie, boter
  • 10 Bladerdeegplakjes (diepvries),
  • 1 kg Gepocheerde zalm,
  • 500 gram Diepvriesspinazie,
  • 10 gram Heldere visfondpoeder,
  • 1 liter Slagroom,
  • 0,5 liter Melk,
  • 8 Eieren,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 2 gram Nootmuskaat,
  • 100 gram Bloem,
  •   Olie, boter

Benodigheden

  •   Bakvormen doorsnee Ø 12 cm, hoogte 3 cm

Bereiding

  • Plakjes bladerdeeg ontdooien; ook de spinazie laten ontdooien, zeer goed laten uitlekken en zo droog mogelijk verwerken.

  • Zalm pocheren: in een ‘stilstaand’ warmwaterbad zonder deksel op de pan of in een visfond, bij 65-80˚C en op deze temperatuur houden (ca.10 minuten); dit gaarproces geeft geen risico’s.

  • Spinazie in een weinig boter fruiten, tot de groenten smeuïg is.

  • De roux maken. In een steelpan met dikke bodem brengen we de room, melk en heldere visfondpoeder samen aan de kook; daarna de pan van het vuur nemen en al roerend eieren, zout, peper en nootmuskaat toevoegen.

  • De vormen invetten met olie en bestrooien met bloem. Beleggen met bladerdeeg en de deegbodem inprikken met een vork.

  • Gefruite spinazie goed uitdrukken in een schone doek, verdelen in 10 ongeveer gelijke porties en verdelen over het deeg in de vormen.

  • Zalm droogdeppen, in stukken breken, in 10 porties verdelen en in de vormen verdelen. Houd wat kleine stukjes achter voor decoratie.

  • Overgieten met roux.

  • Daarop te decoratie enkele stukjes zalm leggen.

  • Afbakken in een voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten bij 220˚C

  • Laten afkoelen en doorkoelen in de koelcel. Quiches ca. 15 minuten verwarmen in de oven op 220˚C het gerecht moet wel door en door warm zijn. 

Terug naar boven