Makreelquiche met paprika

Ingrediënten

  • 1 grookte makreel (ca 400 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepelsl olijfolie
  • 3 paprika's naar kueze, in reepjes
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 gr geraspte jongbelegen kaas
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes
  • 1 grookte makreel (ca 400 g),
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid,
  • 2 eetlepelsl olijfolie,
  • 3 paprika's naar kueze, in reepjes,
  • 4 eieren,
  • 150 ml slagroom,
  • 150 gr geraspte jongbelegen kaas,
  • 2 eetlepels verse tijmblaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikareepjes 5 min.

  • Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak.

  • Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk er de helft van het ei-kaasmengsel over. Verdeel er de rest van de paprika en de makreel over. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel erover.

  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

Terug naar boven