Mini quiches met brie en bieslook

Ingrediënten

  • 60 gram melk
  • 30 gram bloem
  • 250 gram brie (met korst)
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 100 gram slagroom
  • 50 gram fijngeknipte verse bieslook
  • 2 gram witte peper
  • 10 gram keukenzout
  • 60 gram melk,
  • 30 gram bloem,
  • 250 gram brie (met korst),
  • 4 eieren,
  • 2 eierdooiers,
  • 100 gram slagroom,
  • 50 gram fijngeknipte verse bieslook,
  • 2 gram witte peper,
  • 10 gram keukenzout

Bereiding

  • In de handel is kant-en-klaar blader– of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop. Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes).

  • Taartvormpjes van 8 cm Ø (diameter) steek/druk met een vorm 50 rondjes met een diameter van 8 centimeter uit het diepvriesbladerdeeg, wrijf de taartvormpjes in met olie en bekleed de vormpjes met deeg.

  • Vul de vormpjes met de vulling en bak ze in een voorverwarmde oven van 190˚C in circa 20 minuten goudbruin.

  • Tip: De gare quiches kunt u afgekoeld twee maanden in een doos die gevacumeerd is in de diepvries bewaren (vacumeren in een doos voorkomt beschadiging van de quiches).Mix melk, bloem en brie in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg eieren en eierdooiers, room, bieslook,peper en zout toe. Mix alles kort en verdeel de vulling over de 10 quichebakjes. De gevulde quiches afbakken in een voorverwarmde oven van 190˚C in 20 minuten tot ze goudbruin zijn. De quiches afbakken en verkopen. De klant hoeft ze alleen nog op te warmen op 190˚C gedurende circa 20 minuten. 

Terug naar boven