Italiaanse gehakt groentetaart

Ingrediënten

  • 250 gram lange pijpmacaroni
  • 400 gram gehakt half om half (zonder kruiden)
  • 100 gram uien, in kleine blokjes
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes
  • 100 gram champignons, in kleine blokjes
  • 100 gram diepvries erwten
  • 2 stuks lente-uitjes
  • 50 ml olijfolie
  • 50 gram tomatenpuree
  • 100 ml tomatensap
  • 6 eieren
  • 200 ml zure room
  • 5 gram fijngehakte peterselie
  • 5 gram fijngehakte bieslook rolletjes
  • 5 gram fijngehakte verse tijm
  • 50 gram Italiaanse geraspte Bergkaas (naar keuze)
  • 1 snufje zout en peper
  • 250 gram lange pijpmacaroni,
  • 400 gram gehakt half om half (zonder kruiden),
  • 100 gram uien, in kleine blokjes,
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes,
  • 100 gram champignons, in kleine blokjes,
  • 100 gram diepvries erwten,
  • 2 stuks lente-uitjes,
  • 50 ml olijfolie,
  • 50 gram tomatenpuree,
  • 100 ml tomatensap,
  • 6 eieren,
  • 200 ml zure room,
  • 5 gram fijngehakte peterselie,
  • 5 gram fijngehakte bieslook rolletjes,
  • 5 gram fijngehakte verse tijm,
  • 50 gram Italiaanse geraspte Bergkaas (naar keuze),
  • 1 snufje zout en peper

Benodigheden

  • Een normale springvorm
  • Bakpapier

Bereiding

  • De macaroni in kokend heet zoutwater net beetgaar koken, meteen koud afspoelen, en heel goed laten uitlekken. De lente uitjes schoonmaken, en in smalle rolletjes snijden, de springvormbodem beleggen met bakpapier. Uienblokjes in hete olijfolie glazig bakken, wortelblokjes en lente uitjes toevoegen en met de ui glazig bakken. De champignonblokjes en de erwten toevoegen. Gehakt toevoegen meegaren en met zout en peper op smaak brengen. De tomatenpuree er onder roeren, met het tomatensap toevoegen iets gehakte tijm toevoegen en circa 5 minuten zachtjes laten sudderen.

  • De springvormbodem dun laagje macaroni uitleggen, daarop dun laagje gehaktvlees massa daarop. Dit tweemaal herhalen tot de gehakt massa op is, het laatste laagje moet altijd macaroni zijn. Zure room met de eieren goed vermengen. De bieslook, peterselie en de rest van de fijngesneden tijm toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen en over de voorbereide taart gieten. Tot slot met geraspte bergkaas bestrooien en in voorverwarmde oven bij 175 graden ongeveer 40 minuten bakken. Met een klein mes de rand van de taartvorm lossnijden, om de taart uit de vorm te halen

  • Springvorm openen, op taartbodem leggen en de taart in stukken snijden. Op borden presenteren of in zijn geheel presenteren.

Terug naar boven