Babka met Parmaham

Ingrediënten

  • Wit brooddeeg:
  • 200 gram bloem type '0'
  • 50 gram Manitobameel
  • 10 gram biergist
  • 150 gram melk
  • 20 gram boter
  • 5 gram suiker
  • 4 gram zout
  • Donker brooddeeg:
  • 200 gram gemengd graanmeel
  • 50 gram Manitobameel
  • 10 gram biergist
  • 150 gram melk
  • 20 gram boter
  • 5 gram suiker
  • 4 gram zout
  • Vulling:
  • 100 gram Parmaham
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Wit brooddeeg:,
  • 200 gram bloem type '0',
  • 50 gram Manitobameel,
  • 10 gram biergist,
  • 150 gram melk,
  • 20 gram boter,
  • 5 gram suiker,
  • 4 gram zout,
  • Donker brooddeeg:,
  • 200 gram gemengd graanmeel,
  • 50 gram Manitobameel,
  • 10 gram biergist,
  • 150 gram melk,
  • 20 gram boter,
  • 5 gram suiker,
  • 4 gram zout,
  • Vulling:,
  • 100 gram Parmaham,
  • 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigheden

  • Cakevorm

Bereiding

  • Witbrooddeeg: zeef het meel, voeg de suiker toe en maak een kuiltje. Los de gist op in de melk en giet het in het kuiltje. Begin stevig te mengen tot het deeg mooi egaal is. Voeg zout toe wanneer je klaar bent. Voeg op het einde de boter in kleine stukjes toe en kneed tot alles is gemengd. Laat afgedekt rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

  • Donker brooddeeg: Zeef het meel, meng met de in melk opgeloste gist, voeg suiker en zout toe wanneer je klaar bent. Voeg aan het einde de boter in kleine stukjes gesneden toe en laat afgedekt rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

  • Wanneer beide degen in volume verdubbeld zijn, rol je ze afzonderlijk uit tot twee vierkanten van ongeveer 25 x 25 cm.

  • Bestrooi het witte deegvierkant met de geraspte kaas en leg er de plakjes ham op, dek vervolgens af met het donkere broodvierkant.

  • Rol het vierkant op tot een cilinder. Snijd de cilinder in de lengte doormidden en draai de twee helften.

  • Doe het brood in een ingevette cakevorm. Dek af en laat het in volume verdubbelen.

  • Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Terug naar boven