Gehakt met kaas, een vleeswaar specialiteit

Ingrediënten

  • Varkensvleessnippers voor gehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.
  • 15 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 1 ½ bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 3 gepelde en uitgeperste teentjes knoflook
  • 50 gram olie
  • 300 gram kleine blokjes belegen Goudse kaas
  • 150 gram in kleine blokjes gesneden sterke schapenkaas
  • 5 gram fijngehakte verse peterselie
  • 3 eieren Bakvormen (goed ingevet met olie).
  • Varkensvleessnippers voor gehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.,
  • 15 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 1 ½ bosje lente-uitjes in ringen gesneden,
  • 3 gepelde en uitgeperste teentjes knoflook,
  • 50 gram olie,
  • 300 gram kleine blokjes belegen Goudse kaas,
  • 150 gram in kleine blokjes gesneden sterke schapenkaas,
  • 5 gram fijngehakte verse peterselie,
  • 3 eieren Bakvormen (goed ingevet met olie).

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en fruit de lente-uitjes en de knoflook aan en laat dat weer afkoelen.

  • Het goed gekoelde vlees eerst door de 3-mm plaat malen.

  • Het gemalen vlees met ei, peterselie, beide soorten kaasblokjes,gefruite ui/knoflook, zout en peper mengen tot alles goed verdeeld is in de massa en er een goede binding is.

  • Het gehaktdeeg in de bakvormen overbrengen en goed aandrukken.

  • In een voorverwarmde oven van 90˚C afbakken tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt.

  • Laten afkoelen en meteen daarna in de koelcel goed laten doorkoelen.Dit product kan worden gesneden als vleeswaar; het kan in dikke plakken worden gesneden tot een maaltijdcomponent. Het kan worden gebakken in de koekenpan; of in een bakje in de oven of magnetron worden verhit samen met bijpassende groente en pasta. 

Terug naar boven