Gehakt met kaas, een vleeswaar specialiteit
Gehakt met kaas, een vleeswaar specialiteit
Ingrediënten
-
Varkensvleessnippers voor gehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.
-
15 gram keukenzout
-
3 gram witte peper
-
1 ½ bosje lente-uitjes in ringen gesneden
-
3 gepelde en uitgeperste teentjes knoflook
-
50 gram olie
-
300 gram kleine blokjes belegen Goudse kaas
-
150 gram in kleine blokjes gesneden sterke schapenkaas
-
5 gram fijngehakte verse peterselie
-
3 eieren Bakvormen (goed ingevet met olie).
-
Varkensvleessnippers voor gehakt, goed gekoeld of licht aangevroren.,
-
15 gram keukenzout,
-
3 gram witte peper,
-
1 ½ bosje lente-uitjes in ringen gesneden,
-
3 gepelde en uitgeperste teentjes knoflook,
-
50 gram olie,
-
300 gram kleine blokjes belegen Goudse kaas,
-
150 gram in kleine blokjes gesneden sterke schapenkaas,
-
5 gram fijngehakte verse peterselie,
-
3 eieren Bakvormen (goed ingevet met olie).
Bereiding
-
Verhit de olie in een pan en fruit de lente-uitjes en de knoflook aan en laat dat weer afkoelen.
-
Het goed gekoelde vlees eerst door de 3-mm plaat malen.
-
Het gemalen vlees met ei, peterselie, beide soorten kaasblokjes,gefruite ui/knoflook, zout en peper mengen tot alles goed verdeeld is in de massa en er een goede binding is.
-
Het gehaktdeeg in de bakvormen overbrengen en goed aandrukken.
-
In een voorverwarmde oven van 90˚C afbakken tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt.
-
Laten afkoelen en meteen daarna in de koelcel goed laten doorkoelen.Dit product kan worden gesneden als vleeswaar; het kan in dikke plakken worden gesneden tot een maaltijdcomponent. Het kan worden gebakken in de koekenpan; of in een bakje in de oven of magnetron worden verhit samen met bijpassende groente en pasta.
-
Bekijk ook andere recepten