Zoete filetblokjes

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet ( 3-4 pers.)  half blikje ananaspartjes2 eetl. vissaus1 eetl. rietsuiker2 eetl. medium dry sherry ananassap plantaardige olie
  • maizena
  • sojasaus
  • zwarte peper
  • half blikje ananaspartjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 2 eetlepels medium dry sherry 
  • ananassap 
  • plantaardige olie
  • 500 gram kipfilet ( 3-4 pers.)  half blikje ananaspartjes2 eetl. vissaus1 eetl. rietsuiker2 eetl. medium dry sherry ananassap plantaardige olie,
  • maizena,
  • sojasaus,
  • zwarte peper,
  • half blikje ananaspartjes,
  • 2 eetlepels vissaus,
  • 1 eetlepel rietsuiker,
  • 2 eetlepels medium dry sherry ,
  • ananassap ,
  • plantaardige olie

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter, wrijf ze in met een papje van 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels lichte sojasaus en de zwarte peper. Verhit de olie in een wok en bak de stukjes kip circa 2 minuten boven een matig vuur. Draai het vuur wat hoger en voeg de stukjes ananas, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel rietsuiker, 2 eetlepels sherry en wat ananassap toe. Roerbak alles een paar minuten boven een hoog vuur. Serveer de zoete filetblokjes bovenop de gekookte witte rijst. 

  • Chardonnay (fruitig, uit o.a. Argentinië, Australië, Chili, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk) Graves Superieur (halfzoet) Muscat (droog) Torrontes (Argentinië)

Terug naar boven