Zoete filetblokjes
Ingrediënten
-
500 gram kipfilet ( 3-4 pers.) half blikje ananaspartjes2 eetl. vissaus1 eetl. rietsuiker2 eetl. medium dry sherry ananassap plantaardige olie
-
maizena
-
sojasaus
-
zwarte peper
-
half blikje ananaspartjes
-
2 eetlepels vissaus
-
1 eetlepel rietsuiker
-
2 eetlepels medium dry sherry
-
ananassap
-
plantaardige olie
-
500 gram kipfilet ( 3-4 pers.) half blikje ananaspartjes2 eetl. vissaus1 eetl. rietsuiker2 eetl. medium dry sherry ananassap plantaardige olie,
-
maizena,
-
sojasaus,
-
zwarte peper,
-
half blikje ananaspartjes,
-
2 eetlepels vissaus,
-
1 eetlepel rietsuiker,
-
2 eetlepels medium dry sherry ,
-
ananassap ,
-
plantaardige olie
Bereiding
-
Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter, wrijf ze in met een papje van 1 eetlepel maïzena, 2 eetlepels lichte sojasaus en de zwarte peper. Verhit de olie in een wok en bak de stukjes kip circa 2 minuten boven een matig vuur. Draai het vuur wat hoger en voeg de stukjes ananas, 2 eetlepels vissaus, 1 eetlepel rietsuiker, 2 eetlepels sherry en wat ananassap toe. Roerbak alles een paar minuten boven een hoog vuur. Serveer de zoete filetblokjes bovenop de gekookte witte rijst.
-
Chardonnay (fruitig, uit o.a. Argentinië, Australië, Chili, Zuid-Afrika, Zuid Frankrijk) Graves Superieur (halfzoet) Muscat (droog) Torrontes (Argentinië)
-
Bekijk ook andere recepten