Het geschilde sjalotje fijn snipperen. De sinaasappel dik schillen en de partjes tussen de vliesjes uitsnijden. De avocado dun schillen en het vruchtvlees in blokjes snijden. Besprenkel de avocado met sinaasappelsap. Bestrooi de kalkoenbiefstukjes (100 - 150 gram per stuk) met peper en zout en bak ze rondom gaar. Dat kost ongeveer 10 minuten. Verhit in een andere koekenpan de olie en fruit het gehakte sjalotje. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg 2 dl water toe. Laat alles een minuutje of twee zacht doorkoken. Roer de crème fraîche er door en voeg de avocadoblokjes toe. Laat de inhoud van de pan circa 3 minuutjes zacht doorpruttelen onder voortdurend roeren. Voeg tot slot de sinaasappelpartjes toe en laat deze even meeverwarmen. Serveer de kalkoenbiefstukjes samen met de saus.
Grote keuze aan zowel rood als wit. Merlot, Zinfandel, Chardonnay, Gamay Beaujolais. Stevige rode als Shiraz of Cabernet uit Zuid-Afrika of Australië.