Kwartel op de barbecue

Ingrediënten

  • 6 kwartels 
  • 3 limoenen
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout.
  • 6 kwartels ,
  • 3 limoenen,
  • 6 eetlepels sojasaus,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • peper en zout.

Bereiding

  • Knip de kwartel in de lengte half door en druk hem vervolgens wat plat. Wrijf het vlees goed in met peper en zout en bestrijk de kwartel met een kwast rondom met sojasaus. Hetzelfde doe je met de olijfolie. Dan leg je de kwartel 8 minuten op de barbecue. Draai de stukken om laat ook de binnenkant nog 10 minuten grillen. Wanneer de hitte te groot is en het risico van verbranden ontstaat leg je de stukken naar de zijkant, waar het minder warm is en leg je er eventueel een stuk aluminiumfolie onder. Voor je de kwartel eet besprenkel je het vlees met limoensap. 

  • Pinot noir 

Terug naar boven