Kip cordon bleu

Ingrediënten

  • 4 kipfilets van 200 g per stuk
  • 4 dunne plakjes gekookte ham 
  • 4 dunne plakjes gruyèrekaas 
  • zout en peper 
  • paneermeel
  • 2 eieren losgeklopt 
  • olie
  • 4 kipfilets van 200 g per stuk,
  • 4 dunne plakjes gekookte ham ,
  • 4 dunne plakjes gruyèrekaas ,
  • zout en peper ,
  • paneermeel,
  • 2 eieren losgeklopt ,
  • olie

Bereiding

  • Kipcordonbleu's zijn vaak kant-klaar te koop bij jouw slager of poelier. Hier een recept om ze zelf te maken. Snijd de kipfilets langs de lange kant open, zonder om helemaal door te snijden tot aan onderkant. Je maakt als het ware een envelopje. Vouw ze zo ver mogelijk open en klop ze bedekt met een stukje huishoudplastic nog even wat platter. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een deegroller of een zwaar koksmes. Leg op de kipfilet een plak gekookte ham en een plak kaas. Strooi er wat zout en peper over en vouw de filets dicht. Steek de randen vast met een cocktail- of een satéprikker. Bestrijk de kipfilet aan de buitenkant met losgeklopt ei en haal de filets daarna door het paneermeel. Druk het meel goed aan en leg de gevulde filets in een koekenpan waarin je wat olie hebt verwarmd. Bak ze even snel aan en laat ze daarna op een getemperd vuurtje in ongeveer 15 minuten zacht garen tot ze helemaal gaar zijn. Serveer de cordon bleu's met puree, doperwtjes en worteltjes. 

  • Côtes de Saint-Mont (wit) Gewürztraminer Grauburgunder Pinot gris, Pinot grigio Syrah Vin de Pays d'Oc (rose) Tokay Pinot Gris Viognier

Terug naar boven