Kalkoenburger

Ingrediënten

  • 400 g kalkoengehakt
  • 1 geraspte wortel
  • 3 eetlepels grof gehakte peterselie 
  • 1 losgeklopt ei 
  • 1 grote fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 8 grote kool bladeren (witte of rodekool) of ijsbergsla 
  • 400 g kalkoengehakt,
  • 1 geraspte wortel,
  • 3 eetlepels grof gehakte peterselie ,
  • 1 losgeklopt ei ,
  • 1 grote fijngesneden ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels olijfolie ,
  • 8 grote kool bladeren (witte of rodekool) of ijsbergsla 

Bereiding

  • Fruit de fijngesneden ui een paar minuten in de warme olijfolie. Voeg de gehakte knoflook toe en fruit die een minuutje mee. Voeg het kalkoengehakt, de geraspte wortel, de fijngehakte peterselie, de afgekoelde gefruite ui en het ei bij elkaar, kruid alles met een zeezout en meng het gehakt goed met je handen. Vorm er 4 hamburgers van. Druk het gehakt stevig aan zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen. Bestrijk iedere kalkoenburger met een beetje extra olijfolie en bak ze op de barbecue of in een koekenpan in 4-6 minuten gaar. Keer ze enkele keren tijdens het bakken. Strooi er naar smaak nog een beetje zout over. Serveer de burgers op de kool- of slabladeren. Heerlijk met frieten rauwkost en tomatensalade.

  • Witte wijn, rosé of een glas bier

Terug naar boven