Kalkoenbouillon

Ingrediënten

  • kalkoenvlees restjes
  • maagjes
  • hartjes en dergelijke
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • aardappels
  • 1 stengel bleekselderij 
  • zwarte peperkorrels
  • 2 kruidnagels 
  • 3 laurierblaadjes 
  • enkele takjes (blad)peterselie 
  • kalkoenvlees restjes,
  • maagjes,
  • hartjes en dergelijke,
  • 1 ui,
  • 1 wortel,
  • aardappels,
  • 1 stengel bleekselderij ,
  • zwarte peperkorrels,
  • 2 kruidnagels ,
  • 3 laurierblaadjes ,
  • enkele takjes (blad)peterselie 

Bereiding

  • Spoel het vlees en de organen af en doe ze in een grote pan met de gehalveerde gepelde ui, de grof gehakte wortel en aardappels en de gesneden selderijstengel. Voeg de gekneusde peperkorrels, de kruidnagels, de laurierblaadjes en takjes peterselie toe. Giet ruim 1 liter koud water in de pan en voeg wat zout toe. Breng alles aan de kook, schep eventueel het schuim dat ontstaat eraf en laat, met het deksel schuin op de pan, de inhoud 1 uur zachtjes koken. . Serveer de soep met een lekker stuk knapperig stokbrood. 

  • Witte wijn of rosé

Terug naar boven