Japanse kalkoenreepjes

Ingrediënten

  • Magere kalkoenvlees, goed gekoeld en vers, ontdaan van alle knarsjes en zenen; verwerkt het bij voorkeur licht aangevroren.
  • 50 gram sesamolie
  • 10 gram sesamzaad
  • 200 gram atjar taugé (uit pot)
  • 30 gram ketjap benteng
  • 2 gram vijfkruidenpoeder (dit is een aromatisch mengsel van gemalen kruiden)
  • 10 gram keukenzout
  • Magere kalkoenvlees, goed gekoeld en vers, ontdaan van alle knarsjes en zenen; verwerkt het bij voorkeur licht aangevroren.,
  • 50 gram sesamolie,
  • 10 gram sesamzaad,
  • 200 gram atjar taugé (uit pot),
  • 30 gram ketjap benteng,
  • 2 gram vijfkruidenpoeder (dit is een aromatisch mengsel van gemalen kruiden),
  • 10 gram keukenzout

Bereiding

  • Alles nauwkeurig afwegen en gereed zetten. Het licht aangevroren kalkoenvlees in zeer kleine fijne reepjes snijden op de snijmachine. De atjar taugé uit pot eerst zeer goed afspoelen en goed laten uitlekken. Werk zo hygiënisch mogelijk en let op dat er geen kruidbesmetting kan plaatsvinden. Het gaat hier om een vers eindproduct.

  • Vlees en kruiden/ingrediënten goed met elkaar vermengen; verwerk alles zo koud mogelijk. Meng bij voorkeur niet met de handen maar met schoon gereedschap om besmetting te voorkomen. Werk zo hygiënisch mogelijk. Het eindproduct blijft zo langer vers en houdt beter zijn kleur.

  • Presenteer de Japanse kalkoenreepjes op een zwarte of Japanse schaal. Zorg voor schone uitscheplepels en goed gevulde schalen. Geef de consument een bereidingsadvies mee.

  • Benodigdheden voor 4 personen: 500 gram Japanse kalkoenreepjes, 2 eetlepels olijfolie, 1 ½ dl room. Bereiding: Verhit een braadpan of wok ophoog vuur. Schenk olie in de braadpan en laat deze heet worden. Bak hierin de Japanse kalkoenreepjes onder voortdurend omscheppen ca. 10-15 minuten. Roer daarna de room erdoor. Verwarm alles nog ca. 2 minuten. Serveren: Heet serveren met tagliatelle of rijst.

Terug naar boven