Italiaanse braadstukjes van kalkoendijen

Ingrediënten

  • Winkelklare kalkoendijen, zonder been ,vet en zenen.
  • Italiaanse kruidenmix
  • Plakjes belegen Goudse kaas van ca. 1 cm dikte
  • Plakjes Italiaanse salami, op normale dikte gesneden 
  • Geraspte Maaslander kaas
  • Oosterse decoratiemix 
  • Winkelklare kalkoendijen, zonder been ,vet en zenen.,
  • Italiaanse kruidenmix,
  • Plakjes belegen Goudse kaas van ca. 1 cm dikte,
  • Plakjes Italiaanse salami, op normale dikte gesneden ,
  • Geraspte Maaslander kaas,
  • Oosterse decoratiemix 

Benodigheden

  • Rolladetouw

Bereiding

  • Kalkoendijen voorzichtig uitbenen en van vet en zenen ontdoen. Daarna insnijden en open slaan, zodat er een platstuk ontstaat. Plakken kaas van 1 cm dikte en salami op normale dikte snijden en het vlees daarmee beleggen. Rol het vlees op en bind het met twee rolladetouwtjes op; zorg dat er een strikje aan zit, zodat de consument de touwtjes gemakkelijk kan verwijderen. De bovenzijde licht bestrooien met geraspte kaas en decoratiemix.

  • Leg het vlees op een rooster van de combi-steamer en stel de omgevingstemperatuur af, hete lucht op 125˚C. Braad met de klep open zodat het vocht weg kan en het vlees een mooie braadkleur krijgt.Afbraden tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Een kwartier laten afkoelen en meteen daarna doorkoelen in de koelcel. 

  • Hele braadstukken of plakken in zwarte schalen presenteren, eventueel met gekruide tomatensaus. Of in oven –of magnetronbakjes, 2-vakjes; in het ene 1 of 2 plakken en in het andere de saus. Of aan het stuk in een bakje; verkoop de saus apart.

Terug naar boven