Kalkoendijen voorzichtig uitbenen en van vet en zenen ontdoen. Daarna insnijden en open slaan, zodat er een platstuk ontstaat. Plakken kaas van 1 cm dikte en salami op normale dikte snijden en het vlees daarmee beleggen. Rol het vlees op en bind het met twee rolladetouwtjes op; zorg dat er een strikje aan zit, zodat de consument de touwtjes gemakkelijk kan verwijderen. De bovenzijde licht bestrooien met geraspte kaas en decoratiemix.
Leg het vlees op een rooster van de combi-steamer en stel de omgevingstemperatuur af, hete lucht op 125˚C. Braad met de klep open zodat het vocht weg kan en het vlees een mooie braadkleur krijgt.Afbraden tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Een kwartier laten afkoelen en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.
Hele braadstukken of plakken in zwarte schalen presenteren, eventueel met gekruide tomatensaus. Of in oven –of magnetronbakjes, 2-vakjes; in het ene 1 of 2 plakken en in het andere de saus. Of aan het stuk in een bakje; verkoop de saus apart.