Pikante hamburgers

Ingrediënten

  • Winkelklaar rundergehakt zonder kruiden
  • 16 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 1,5 gram Koriander
  • 1 gram Komijnpoeder
  • 2 gram Geperste teentjes knoflook
  • 200 gram Gemalen kokos
  • 2 Losgeklopte eieren
  • Winkelklaar rundergehakt zonder kruiden,
  • 16 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 1,5 gram Koriander,
  • 1 gram Komijnpoeder,
  • 2 gram Geperste teentjes knoflook,
  • 200 gram Gemalen kokos,
  • 2 Losgeklopte eieren

Benodigheden

  • Papieren servetjes
  • Hamburgervorm

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af; pers de knoflook.

  • Giet zoveel kokend water over de gemalen kokos tot die net onder staat; laat dit 15 minuten staan. Druk daarna het overtollige vocht uit de kokos.

  • Meng gehakt met kokos, uitgeperste knoflook, peper, koriander, zout en geklopte eieren tot er een goede binding is.

  • Maak met een ijsknijper balletjes van circa 100 gram. Pers de balletjes in de hamburgervorm na tot een hamburger.

  • Het afgewerkte product in de dieptekoeling bewaren. Wentel de hamburgers door de bloem en bak of rooster ze op de barbecue of op de grillplaat; 5 minuten aan elke kant. Op bord serveren met timbaaltje gekookte rijst. Of op een shoarmabroodje met salade.

Terug naar boven