Gehakt Balkan koekjes

Ingrediënten

  • Winkelklaar gehakt (half-om-half), zonder kruiden
  • PER KILOGRAM GEHAKT
  • 8 teentjes knoflook, geperst
  • 100 gr gehakte peterselie
  • 4 sneden bruin brood, zonder korst
  • 30 gr bruine suiker
  • 2 eieren
  • 2 gr paprikapoeder
  • 15 gr keukenzout
  • Sap van 2 citroenen
  • Winkelklaar gehakt (half-om-half), zonder kruiden,
  • PER KILOGRAM GEHAKT,
  • 8 teentjes knoflook, geperst,
  • 100 gr gehakte peterselie,
  • 4 sneden bruin brood, zonder korst,
  • 30 gr bruine suiker,
  • 2 eieren,
  • 2 gr paprikapoeder,
  • 15 gr keukenzout,
  • Sap van 2 citroenen

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten af. Verkruimel het brood zo fijn mogelijk, pers er de knoflooktenen op uit. Meng er met een kleine mengmachine, de eieren, de peterselie, suiker, het citroensap, de paprikapoeder, het zout, het verkruimelde knoflookbrood en het gehakt door tot er een goede verdeling en binding is verkregen.

  • Op een mooie schaal in de toonbank.

  • Rooster deze koekjes, nadat u ze eerst met olie hebt ingesmeerd, aan beide zijden mooi bruin.

Terug naar boven