Hamburgers

Ingrediënten

  • Doorregen rundvlees R IV (R IV = grof ontzeend, doorregen vlees van vang, borst en klapstuk; zichtbaar vet ca. 20%)
  • 15 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 2 gram Tijm
  • 1,5 gram Cayennepeper
  • 2 gram Worchestershiresaus
  • 5 gram Bamigroenten
  • 20 ml Tomatenketchup
  • 1,5 gram Kleurbehoudend middel
  • Doorregen rundvlees R IV (R IV = grof ontzeend, doorregen vlees van vang, borst en klapstuk; zichtbaar vet ca. 20%),
  • 15 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 2 gram Tijm,
  • 1,5 gram Cayennepeper,
  • 2 gram Worchestershiresaus,
  • 5 gram Bamigroenten,
  • 20 ml Tomatenketchup,
  • 1,5 gram Kleurbehoudend middel

Benodigheden

  • Ronde hamburgervorm.
  • Goed geslepen messen en platen; we gebruiken de 10 mm en de 3 mm plaat.

Bereiding

  • Vlees ontdoen van pezen, zenen, stempels, kraakbeen, bloederige delen en in eigrote stukken snijden. In platte bakken, afgedekt met folie, in de koelcel plaatsen bij 0˚C met voldoende ruimte tussen de bakken voor de luchtcirculatie; of licht aanvriezen. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Vlees voormalen door de 10mm plaat. Dan keukenzout, peper, cayennepeper, worchestershiresaus, bamigroenten, tomatenketchup en kleurbehoudend middel er losjes door mengen (eventueel met de mengmachine); niet te lang. Daarna de massa door de 3 mm plaat malen. Vervolgens namengen tot er een goede binding is verkregen. Maak met een ijsknijper bolletjes van ca 100 gram, druk ze in de ronde hamburgervorm plat drukken tot hamburger.

  • Presenteer deze hamburgers op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamsaanduiding. Zorg dat er altijd een schone vleestang bij is en dat de schaal altijd goed gevuld is, half lege schalen verkopen niet.

Terug naar boven