Italiaanse kalfshamburger

Ingrediënten

  • 400 - 500 gram kalfsgehakt  
  • zakje hamburgerkruiden
  • sla
  • enkele blaadjes verse munt, gehakt
  • peterselie, gehakt
  • sjalotjes en uien 
  • jonge kaas
  • tomaat, in plakjes
  • olijfjes eventueel gevuld
  • 400 - 500 gram kalfsgehakt  ,
  • zakje hamburgerkruiden,
  • sla,
  • enkele blaadjes verse munt, gehakt,
  • peterselie, gehakt,
  • sjalotjes en uien ,
  • jonge kaas,
  • tomaat, in plakjes,
  • olijfjes eventueel gevuld

Bereiding

  • Kruid het gehakt met peper en zout en meng er een eitje doorheen. Hak de munt, peterselie, dragon, de sjalotjes en de uien fijn en meng ze door het gehakt. Maak er hamburgers van. Laat de hamburgers een uurtje rusten in de koelkast, zodat ze goed stevig worden. Bak de hamburgers in een weinig olie of op de barbecue. Om en om gedurende een paar minuten. Serveer de hamburger met een gebakken uiring, een plakje tomaat en een gebakken eitje. Uiteraard kun je de kalfsburger ook serveren op een broodje dat je vooraf besmeerd met een heel klein beetje ketchup, daarop sla, kaas en de hamburger. 

  • Cabernet sauvignon en/of Merlot. Amerikaanse bordeauxblends en Australische Shiraz.

Terug naar boven