Zoetzure gemarineerde spareribs

Ingrediënten

  • Varkensribbetjes met het ribbeentje er nog aan
  • INGREDIËNTEN VOOR DE MARINADE
  • 500 ml olie
  • 500 ml witte wijn
  • 15 gram keukenzout
  • 2 gram witte peper
  • 20 ml sojasaus
  • 20 gram honing
  • 20 ml droge sherry
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipepertje
  • 10 gram gemberwortel
  • 1 kaneelstokje van 2,5 cm
  • 6 kruidnagels
  • 1,5 gram mosterdzaad
  • 2 gram keukenzout
  • 3 gram zwarte peperkorrels
  • Varkensribbetjes met het ribbeentje er nog aan,
  • INGREDIËNTEN VOOR DE MARINADE,
  • 500 ml olie,
  • 500 ml witte wijn,
  • 15 gram keukenzout,
  • 2 gram witte peper,
  • 20 ml sojasaus,
  • 20 gram honing,
  • 20 ml droge sherry,
  • 50 gram tomatenpuree,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 chilipepertje,
  • 10 gram gemberwortel,
  • 1 kaneelstokje van 2,5 cm,
  • 6 kruidnagels,
  • 1,5 gram mosterdzaad,
  • 2 gram keukenzout,
  • 3 gram zwarte peperkorrels

Bereiding

  • Pers de knoflook, verwijder de pitjes van de peper en hak de peper fijn en hak de gemberwortel fijn. Weeg de rest van de ingrediënten voor de marinade goed af en meng alles met een garde door elkaar.

  • Haal de spareribs door de marinade, leg ze daarna in een schone bak, dek die af met een folie. Laat ze in de koelcel 24 uur marineren.

  • Spareribs kunnen gemarineerd voor gegrild worden verkocht. Bij verkoop van voor gegrilde spareribs is de bereidingstijd op de barbecue van de consument uiteraard veel korter. Rauw op de barbecue kan de buitenkant de indruk geven dat ze gaar zijn, terwijl het vlees tegen het been juist nog niet gaar is. Dat moet worden voorkomen.

  • Verwarm de grill. Grill de spareribs 5 tot 8 minuten of langer, afhankelijk van de mate van bevleesdheid van de spareribs; keer ze tijdens dit proces een keer om. Let er op dat de spareribs niet te gaar worden.

  • De spareribs op niet te hete barbecue leggen en aan elke kant ca. 5 minuten roosteren, de spareribs moet van binnen wel warm zijn. 

Terug naar boven