Buikrollade met biersaus

Ingrediënten

  • Varkensrollade van de buik
  • zout en peper
  • flesje stevig bier
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 kruidnagels
  • Varkensrollade van de buik,
  • zout en peper,
  • flesje stevig bier,
  • 1 eetlepel mosterd,
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker,
  • 2 kruidnagels

Bereiding

  •  Wanneer de slager de rollade aan de buiten kant niet heeft gezouten dan kun je zelf nog wat zout en kruiden toevoegen. Daarna gaat de rollade in de goed verhitte boter. Leg hem erin als het schuim van de boter net is weggetrokken. Bak de rollade rondom bruin en voeg de helft van het bier toe. Zet het vuur laag en stoof de rollade gedurende minimaal 30 minuten. Voeg na die tijd de suiker, de rest van het bier, de mosterd en de kruidnagels toe en sluit de deksel. Laat de rollade nu nog eens 30 minuten doorgaren. Voor het beste resultaat moet je het vlees regelmatig keren. Bind na het braden de jus met zijn heerlijk biersmaak.

  • Serveer de rollade in dikke plakken met gekookte aardappelen en groenten als broccoli, bietjes of kool. 

  • Beaujolais, Chardonnay, Californische Sauvignon Blanc.

Terug naar boven