Zoete spareribs

Ingrediënten

  • 2 stukken ongemarineerde spareribs (circa 1,5 kilo)
  • 4 eetlepels Zeeuwse vijgenchutney
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 sinaasappel (sap en rasp)
  • 1 ragfijn gehakte rode peper zonder zaadjes 
  • 2 stukken ongemarineerde spareribs (circa 1,5 kilo),
  • 4 eetlepels Zeeuwse vijgenchutney,
  • 2 eetlepels tomatenpuree,
  • 4 eetlepels ketjap manis,
  • 3 eetlepels zonnebloemolie,
  • 1 sinaasappel (sap en rasp),
  • 1 ragfijn gehakte rode peper zonder zaadjes 

Bereiding

  • Maak een marinade van bovenstaande ingrediënten. Laat deze even staan zodat de smaken mooi door elkaar kunnen trekken. Kook intussen de in kleinere stukken gesneden spareribs gedurende 10 minuten in water met wat zout. Laat ze daarna afkoelen en bestrijk ze dan met de marinade. Laat deze marinade minstens een uur intrekken en gril dan de ribjes boven de hete kolen van de barbecue. Wanneer er vlammen bijkomen vanwege het weglekken van vet dan is het noodzakelijk om de ribjes aan de kant te leggen. Verbrand vlees is namelijk niet lekker en ongezond. 

  • Lekker met een frisse salade.

  • Cabernet sauvignon en/of Merlot. Amerikaanse bordeauxblends en Australische Shiraz.

Terug naar boven