Verwarm de oven voor op 150°C. Vul de buikholte van de kip met de ui, knoflook en rozemarijn en bestrooi hem met peper en zout. Braad de kip in de hete boter rondom bruin. Plaats hem in een ovenschaal in de oven en braad hem in 90 minuten gaar. Bedruip de kip regelmatig met het braadvet. Als de kip gaar is laat je hem even tot rust komen, afgedekt met aluminiumfolie en presenteer hem daarna met gebakken aardappelen en een groente(salade) naar keuze. Serveer je de kip met gekookte aardappels of puree dan kun je het braadvocht eventueel afblussen met 1 dl. bouillon en 1 dl. witte wijn. Laat alles een paar minuten zacht koken en je hebt een heerlijke jus.
Tip: De maiskip kan ook op de barbecue. Steek hem na de genomen voorbereidingen aan een draaispit, besmeer hem rondom met olie en gril hem al draaiende gaar.
Chardonnay (Bulgarije, Puglia, Zuid Frankrijk) Côtes de Provence (rose) Côtes de Roussillon (rood) Macon-Villages Pinot gris, pinor grigio Rose d'Anjou Vin de pays d'Oc (rose)