Dikke krabbetjes

Ingrediënten

  • 1 kilo dikke varkenskrabbetjes 
  • 2 kopjes tomatensaus 
  • half kopje sherry 
  • 2 eetlepels sojasaus 
  • 2 eetlepels honing 
  • 3 knoflookteentjes, geperst 
  • 1 eetlepel verse geraspte gember 
  • 1 kilo dikke varkenskrabbetjes ,
  • 2 kopjes tomatensaus ,
  • half kopje sherry ,
  • 2 eetlepels sojasaus ,
  • 2 eetlepels honing ,
  • 3 knoflookteentjes, geperst ,
  • 1 eetlepel verse geraspte gember 

Bereiding

  • Laat de slager de ribbetjes in wat kleinere stukken snijden. Vermeng de bovenstaande ingrediënten en giet het mengsel in een stoofpan. Leg de ribbetjes er in en laat deze op een laag vuurtje pruttelen gedurende een klein half uur. Haal alles uit de pan en breng de saus en de ribbetjes over in een schaal die je, afgedekt, gedurende enkele uren in de koelkast laat intrekken.

  • Steek de barbecue aan en gril het vlees minstens een half uur direct boven de hete kolen. Keer de krabbetjes regelmatig en bestrijk ze meermaals met de marinade. De ribbetjes zijn gaar wanneer je het vlees gemakkelijk van de botjes kunt trekken. 

  • Rosé, Riesling, Italiaanse Montepulciano dÁbruzzo, Zinfandel uit Californie, Argentijnse Malbec, Chileense Merlot.

Terug naar boven