Westernburger

Ingrediënten

  • 5 kg Varkensvlees SIII (mager varkensvlees:grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 15%)
  • 5 kg Rundvlees R III ( mager rundvlees: niet ontzeend, mager vlees; zichtbaar vet ca. 15%) Vlees / vet verhouding : 70% vlees / 30% vet.
  • 50 gram Gedroogde gefruite ui
  • 2 Paprika’s in kleine blokjes gesneden en geblancheerd
  • 200 gram Geraspte kokos
  • 1 gram Chilipoeder
  • 2 gram Ge(vries)droogde peterselie
  • 250 gram Tomatenketchup
  • Een grove decoratiemix naar keuze.
  • 5 kg Varkensvlees SIII (mager varkensvlees:grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 15%),
  • 5 kg Rundvlees R III ( mager rundvlees: niet ontzeend, mager vlees; zichtbaar vet ca. 15%) Vlees / vet verhouding : 70% vlees / 30% vet.,
  • 50 gram Gedroogde gefruite ui,
  • 2 Paprika’s in kleine blokjes gesneden en geblancheerd,
  • 200 gram Geraspte kokos,
  • 1 gram Chilipoeder,
  • 2 gram Ge(vries)droogde peterselie,
  • 250 gram Tomatenketchup,
  • Een grove decoratiemix naar keuze.

Benodigheden

  • Een prenne – vorm (in de handel te koop).

Bereiding

  • De grondstoffen vers sorteren en ontdoen van ongerechtigheden. Dan klein snijden en goed koelen bij 0 ˚C of licht aanvriezen. Kruiden nauwkeurig afwegen, schapensnaren behandelen volgens de gebruiksaanwijzing. Zorg voor scherpe en goed geslepen messen en platen; de 10 of 15 mm plaat en de 3 mm plaat hebben we nodig.

  • Vlees grof voormalen door de 10 of 15 mm plaat. Gedroogde ui, paprikablokjes, geraspte kokos, chilipoeder, peterselie en tomatenketchup er losjes door mengen. De massa 1 keer door de 3 mm plaat malen en kort namengen tot een goede binding is verkregen.

  • Bolletjes van ca. 125 gram vormen en die in de vorm leggen en plat drukken, in het midden iets dieper indrukken en daarin decoratiemix brengen, met een cornetje van papier; dan licht aandrukken.  

Terug naar boven