Rolladeschijf
Ingrediënten
-
Magere varkenssnippers S III (S III = mager varkensvlees grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 5%)
-
15 gram keukenzout
-
3 gram witte peper
-
0,5 gram nootmuskaat
-
2 gram kardemom
-
0,5 gram gember
-
0,5 gram koriander
-
1,5 ml vers citroensap
-
3 gram fosfaat
-
0,5 gram natriumglutaminaat (=smaakverbetering)
-
0,5 gram natriumascorbinaat (=kleurverbetering) *
-
* in plaats van smaak-, kleurverbeteraars en fosfaat, kan men ook een cutterhulpmiddel gebruiken. Gebruik de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven.
-
Magere varkenssnippers S III (S III = mager varkensvlees grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 5%),
-
15 gram keukenzout,
-
3 gram witte peper,
-
0,5 gram nootmuskaat,
-
2 gram kardemom,
-
0,5 gram gember,
-
0,5 gram koriander,
-
1,5 ml vers citroensap,
-
3 gram fosfaat,
-
0,5 gram natriumglutaminaat (=smaakverbetering),
-
0,5 gram natriumascorbinaat (=kleurverbetering) *,
-
* in plaats van smaak-, kleurverbeteraars en fosfaat, kan men ook een cutterhulpmiddel gebruiken. Gebruik de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven.
Benodigheden
- Papierdarm kaliber 12 cm of stabilusdarm kaliber 90 cm
Bereiding
-
Vlees ontdoen van pezen, zenen, stempels, kraakbeen, bloederige delen en in eigrote stukken snijden. In platte bakken, afgedekt met folie, in de koelcel plaatsen bij 0˚C met voldoende ruimte tussen de bakken voor de luchtcirculatie; of licht aanvriezen. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
-
Het gekoelde vlees vermengen met de kruiden en hulpstoffen en door de 12 mm plaat malen
-
Goed namengen tot er een goede verdeling en binding is verkregen.
-
Stevig afstoppen in de daarvoor bestemde darmen
-
Na het stoppen snel invriezen
-
Enige tijd voor de verkoop de gewenste hoeveelheid uit de diepvries halen, darm verwijderen en 1 ½ á 2 uur laten ontdooien de nog halfbevroren palen in plakken snijden.
-
Foto: ©lorenzo_graph/Shutterstock.com
Bekijk ook andere recepten