Rolladeschijf

Ingrediënten

  • Magere varkenssnippers S III (S III = mager varkensvlees grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 5%)
  • 15 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 0,5 gram nootmuskaat
  • 2 gram kardemom
  • 0,5 gram gember
  • 0,5 gram koriander
  • 1,5 ml vers citroensap
  • 3 gram fosfaat
  • 0,5 gram natriumglutaminaat (=smaakverbetering)
  • 0,5 gram natriumascorbinaat (=kleurverbetering) *
  • * in plaats van smaak-, kleurverbeteraars en fosfaat, kan men ook een cutterhulpmiddel gebruiken. Gebruik de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven. 
  • Magere varkenssnippers S III (S III = mager varkensvlees grof ontzeend, mager vlees van schouder, ham of rib; zichtbaar vet ca. 5%),
  • 15 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 0,5 gram nootmuskaat,
  • 2 gram kardemom,
  • 0,5 gram gember,
  • 0,5 gram koriander,
  • 1,5 ml vers citroensap,
  • 3 gram fosfaat,
  • 0,5 gram natriumglutaminaat (=smaakverbetering),
  • 0,5 gram natriumascorbinaat (=kleurverbetering) *,
  • * in plaats van smaak-, kleurverbeteraars en fosfaat, kan men ook een cutterhulpmiddel gebruiken. Gebruik de hoeveelheid die op de verpakking staat aangegeven. 

Benodigheden

  • Papierdarm kaliber 12 cm of stabilusdarm kaliber 90 cm

Bereiding

  • Vlees ontdoen van pezen, zenen, stempels, kraakbeen, bloederige delen en in eigrote stukken snijden. In platte bakken, afgedekt met folie, in de koelcel plaatsen bij 0˚C met voldoende ruimte tussen de bakken voor de luchtcirculatie; of licht aanvriezen. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Het gekoelde vlees vermengen met de kruiden en hulpstoffen en door de 12 mm plaat malen

  • Goed namengen tot er een goede verdeling en binding is verkregen.

  • Stevig afstoppen in de daarvoor bestemde darmen

  • Na het stoppen snel invriezen

  • Enige tijd voor de verkoop de gewenste hoeveelheid uit de diepvries halen, darm verwijderen en 1 ½ á 2 uur laten ontdooien de nog halfbevroren palen in plakken snijden.

Terug naar boven