Laat de slager de ribben voorbereiden zoals op de kleine foto hierboven. Bestrooi de vuistribben daarna met zout en peper. Wees niet te zuinig bestrooi beide kanten.
Zet midden in de barbecue een lekbak en breng daaromheen de kolen aan. Steek die aan en laat ze branden totdat je een goede verdeling van het vuur hebt en een matige hitte.
Leg de ribben met het vlees naar boven op het rooster boven de lekbak en gril ze met gesloten deksel. Wanneer je het lekker vindt kun je nog houtsnippers op de kolen gooien. Dat geeft een zachte rooksmaak. Voor deze lekkernij moet je minimaal 1,5 uur rekenen. Het laatste kwartier kan het vlees ingesmeerd worden met het vet uit de lekbak. Dat geeft extra smaak en maakt de buitenkant wat zachter.
Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, (Crozes-) Hermitage, Cornas, Barolo, Cote de Nuits . Op de barbecue: met bier of rosé.