Gemarineerde karbonade in een speciale marinade

Ingrediënten

  • Winkelklare schouder- of ribkarbonade
  • VOOR 1 KILOGRAM KARBONADE
  • 50 ml olijfolie
  • 20 gr madera
  • 6 gr keukenzout
  • 4 gr zwarte peper
  • 10 gr grove mosterd
  • 4 gr poedersuiker
  • 20 gr geraspte ui
  • 20 gr versgehakte salie
  • 20 gr versgehakte oregano
  • Winkelklare schouder- of ribkarbonade,
  • VOOR 1 KILOGRAM KARBONADE,
  • 50 ml olijfolie,
  • 20 gr madera,
  • 6 gr keukenzout,
  • 4 gr zwarte peper,
  • 10 gr grove mosterd,
  • 4 gr poedersuiker,
  • 20 gr geraspte ui,
  • 20 gr versgehakte salie,
  • 20 gr versgehakte oregano

Bereiding

  • Weeg deze ingrediënten af. Roer deze allemaal goed door elkaar tot een marinade. Overgiet de karbonades in een platte bak met de marinade en keer ze om. Dek de bak af met gladfolie en laat ze 24 uur in de koelcel marineren.

  • Bereiding karbonades: Verwarm de oven voor op 180˚C. Laat de karbonades goed uitlekken en leg ze op de roosters. De karbonades dichtschroeien in ca. 10 minuten op 180˚C. Daarna de temperatuur op 90˚C instellen en nog maximaal 15 minuten doorgaren (opletten dat de karbonades niet te gaar worden; anders wat eerder uit de oven halen). Karbonades uit de oven halen, rustig laten afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer deze karbonade in een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er altijd een schone vleestang bij is. Half lege schalen verkopen niet.

Terug naar boven