Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed
Meng kruiden, e.d. goed onder het lamsgehakt tot er een lichte binding is verkregen. Te kort mengen resulteert in te weinig binding, maar te lang mengen heeft tot gevolg dat het deeg en daarmee het eindproduct te stug wordt. Vorm met een ijsknijper bolletjes van ca. 100 gram per stuk. Breng het bolletje in de ronde hamburgervorm en druk het iets aan. De lamsgehakt steaks zijn nu verkoop klaar.
Presenteer deze lamsgehakt steaks op een zwarte schaal in de toonbank, eventueel met extra garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone vleestang zichtbaar is en dat de schaal altijd goed gevuld is (half lege schalen verkopen niet). Geef elke consument een bereidingsadvies met menusuggestie mee.
De lamsgehakt steaks met olijfolie goed aan alle kanten bestrijken, daar na ca. 4 minuten op hete grill of barbecue aan beide zijden grillen.