Lamsgehakt steak met koriander en salie

Ingrediënten

  • Winkelklaar lamsgehakt (zonder kruiden)
  • 18 gram Keuken of zeezout
  • 3 gram Witte peper
  • 2 gram Gemalen koriander
  • 0,5 gram Ge(vries)droogde salie
  • 3 Teentjes knoflook (geperst)
  • 2 Uien (gesnipperd)
  • 2 Eieren
  • 5 gram Verse gesnipperde peterselie
  • 20 gram Blank paneermeel of vers broodkruim wit (zonder korst)
  • Winkelklaar lamsgehakt (zonder kruiden),
  • 18 gram Keuken of zeezout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 2 gram Gemalen koriander,
  • 0,5 gram Ge(vries)droogde salie,
  • 3 Teentjes knoflook (geperst),
  • 2 Uien (gesnipperd),
  • 2 Eieren,
  • 5 gram Verse gesnipperde peterselie,
  • 20 gram Blank paneermeel of vers broodkruim wit (zonder korst)

Benodigheden

  • Ronde hamburgervorm
  • eventueel onderleggers

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed

  • Meng kruiden, e.d. goed onder het lamsgehakt tot er een lichte binding is verkregen. Te kort mengen resulteert in te weinig binding, maar te lang mengen heeft tot gevolg dat het deeg en daarmee het eindproduct te stug wordt. Vorm met een ijsknijper bolletjes van ca. 100 gram per stuk. Breng het bolletje in de ronde hamburgervorm en druk het iets aan. De lamsgehakt steaks zijn nu verkoop klaar.

  • Presenteer deze lamsgehakt steaks op een zwarte schaal in de toonbank, eventueel met extra garnering, met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er altijd een schone vleestang zichtbaar is en dat de schaal altijd goed gevuld is (half lege schalen verkopen niet). Geef elke consument een bereidingsadvies met menusuggestie mee.

  • De lamsgehakt steaks met olijfolie goed aan alle kanten bestrijken, daar na ca. 4 minuten op hete grill of barbecue aan beide zijden grillen.

Terug naar boven