Tuinkruiden krulletjes

Ingrediënten

  • Magere varkenssnippers vlees/vet verhouding 75 - 25 %
  • 16 gram keukenzout
  • 2 gram witte peper
  • 1 gram foelie
  • 0,5 gram koriander
  • 1 gram ge(vries)droogde peterselie
  • ¼ gram ge(vries)droogde dragon
  • 1 gram ge(vries)droogde bieslook
  • 1 ei
  • Magere varkenssnippers vlees/vet verhouding 75 - 25 %,
  • 16 gram keukenzout,
  • 2 gram witte peper,
  • 1 gram foelie,
  • 0,5 gram koriander,
  • 1 gram ge(vries)droogde peterselie,
  • ¼ gram ge(vries)droogde dragon,
  • 1 gram ge(vries)droogde bieslook,
  • 1 ei

Benodigheden

  • Opgestroopte, gespoelde schapensnaren; kaliber 24 - 26 mm.

Bereiding

  • De grondstoffen vers sorteren en goed van klieren, stempels, zenen en andere ongerechtigheden ontdoen. Vervolgens klein snijden en goed koelen bij 0˚C of licht aanvriezen.

  • Nauwkeurig afwegen en gereed zetten, de schapensnaren behandelen volgens de gebruiksaanwijzing.

  • Het vlees eerst grof voormalen door de 10 of 15-mm plaat. De ingrediënten en eieren er losjes doormengen. De totale massa daarna 1 keer door de 3-mm plaat malen en kort namengen tot er een lichte binding is verkregen.

  • De stopmachine vullen zonder luchtinsluiting en de doorvoor bestemde darmen afvullen in strengen(eindjes van ± 30 cm). Bij het stoppen een juiste maat vulhoorn gebruiken. Kort, maar vooral niet te smal. Het deeg niet te snel, met weinig druk, zonder insluiting van lucht stoppen.

  • De ± 30 cm lange eindjes op rollen en een stokje (saté pen) erdoor steken. 

Terug naar boven