De grondstoffen vers sorteren en goed van klieren, stempels, zenen en andere ongerechtigheden ontdoen. Vervolgens klein snijden en goed koelen bij 0˚C of licht aanvriezen.
Nauwkeurig afwegen en gereed zetten, de schapensnaren behandelen volgens de gebruiksaanwijzing.
Het vlees eerst grof voormalen door de 10 of 15-mm plaat. De ingrediënten en eieren er losjes doormengen. De totale massa daarna 1 keer door de 3-mm plaat malen en kort namengen tot er een lichte binding is verkregen.
De stopmachine vullen zonder luchtinsluiting en de doorvoor bestemde darmen afvullen in strengen(eindjes van ± 30 cm). Bij het stoppen een juiste maat vulhoorn gebruiken. Kort, maar vooral niet te smal. Het deeg niet te snel, met weinig druk, zonder insluiting van lucht stoppen.
De ± 30 cm lange eindjes op rollen en een stokje (saté pen) erdoor steken.
Foto: ©stockcreations/Shutterstock.com