Bestel de ham kant-klaar bij jouw slager. Stamp de peperbolletjes en de mosterdzaadjes samen met de venkelzaadjes fijn. Doe de fijngestampte specerijen samen met de andere ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kom.
Maak in het vet van de ham om de 2,5 cm insnijdingen van ongeveer 1 cm diep. Kruid de ham door ze te bestrooien met het kruidenmengsel. Dek af en laat een nacht in de koelkast rusten. Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur alvorens hem op de barbecue te leggen.
Klop in een kom alle ingrediënten op voor de marinade, die je gebruikt om het vlees tijdens het bereiden te bedruipen.
Laat de ham via de indirecte grillmethode (120°C à 175°C) 2 tot 2 ½ uur garen op de barbecue onder gesloten deksel.
Stevig glas bier of een fijne rosé
Je kunt voor deze lekkernij ook de bekende kleine gekruide beenhammetjes gebruiken die alom te koop zijn. Pas dan wel de braadtijd aan.