Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Meng de olie, sojasaus, knoflook, sherry en honing in een mengkom en meng alles met een garde tot een gladde massa
Leg de kippenbouten in een schone bak giet de marinade over de kippenbouten, zorg ervoor dat de bouten goed bedekt zijn en laat ze afgedekt in de koelcel 24 uur marineren.
De kippenbouten in een voorverwarmde oven/steamer bij 150˚C garen tot een kerntemperatuur van 75˚C is bereikt. In plaats van de hierboven beschreven garing kan men ook de kippenbouten bereiden in een vacuüm zak in de kookketel of in een combikast bij een omgevingstemperatuur van 80˚C tot een kerntemperatuur van 75˚C is bereikt. Daarna uit het vacuüm nemen. Laten afkoelen en in de grill even krokant grillen. Controleer of de kippenbouten gaar zijn, door er met een vleespen in te prikken. Als er helder vocht uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze laten afkoelen.
De bereide kippenbouten in de koelcel bewaren bij 1 tot 2 graden C. Bij voorkeur gevacumeerd om uitdroogverlies en kruidbesmetting te voorkomen.
Presenteer het product in de toonbank. Zorg voor goed gevulde en schone schalen. Als het product nog niet bekend is, laat er dan ook eens van proeven en breng het als een typisch ambachtelijk product is met zelfgemaakte marinade.
Foto: ©from my point of view/Shutterstock.com