Laat de steaks op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook uit en vermeng deze met de olie het zout en de peper. Wrijf de steaks stevig in met deze marinade en laat ze enige tijd buiten de koelkast intrekken. Steek de barbecue aan en leg de steaks op het rooster. Bak ze om en om gedurende 1 minuut zodat ze mooi dichtgeschroeid zijn. Leg het vlees daarna wat meer naar de zijkant, weg van de hete kolen anders gaat het veel te hard en kunnen ze verbranden. Rooster de steaks tot ze gaar zijn, rood circa 5 minuten, medium 7-10 minuten en rosé vlees 10-14 minuten. Draai de steaks geregeld om tijdens het roosteren en pas op voor vlammen die het vlees laten verbranden. Serveer de steaks wat knoflookboter op het vlees of een saus naar keuze.
Stevige rode wijn als Barolo, Hermitage, Australische Cabernet, Côte Rôtie of Shiraz. Of een biertje natuurlijk.