Wanneer je het jezelf gemakkelijk wilt maken koop je de gemarineerde spareribs gewoon kant en klaar bij jouw slager. Zo niet dan ga je als volgt te werk: Breng in een ruime schaal de honing, sojasaus, oestersaus, basterdsuiker, gemberpoeder, de knoflook, de tomatenpuree, gedroogde tijm, zout, cayennepeper en de kaneel bij elkaar. Haal de spareribs door de marinade zodat ze rondom goed bedekt zijn. Dek de schaal af en plaats hem een nacht lang in de koelkast. Steek de volgende dag de barbecue aan en grill de spareribs. Niet direct boven de hete kolen want dan gaat het veel te hard. Leg ze wat meer aan de zijkant zodat je ze indirect grilt. De spareribs zijn gaar wanneer het beentje gemakkelijk uit het vlees is te trekken. Dat kost vaak wel en paar uur. Zeker wanneer je dikke spareribs hebt.
Om het braadproces te versnellen kun je de spareribs na het marineren ook voorkoken. Voeg dan water toe tot ze net onder staan en kook ze gedurende 30 - 45 minuten. Na afkoeling kunnen ze dan zo op de barbecue.
Kies de wijn die je lekker vindt of neem een glas bier.