Meesterlijke BBQ-aardappel

Ingrediënten

  • Zoete rode aardappel, bijvoorbeeld een Bataaf of een Hollandse pofaardappel
  • Meesterlijke Kruidenoliën: Rembrandt Rood (07952K), Mondriaan Rood (07953K), Da Vinci groen (07954K), Dalí Groen (07950K), Picasso Bruin (07955K), Van Gogh Bruin (07951K)
  • Groentegarnituur (5x5)
  • Zoete rode aardappel, bijvoorbeeld een Bataaf of een Hollandse pofaardappel,
  • Meesterlijke Kruidenoliën: Rembrandt Rood (07952K), Mondriaan Rood (07953K), Da Vinci groen (07954K), Dalí Groen (07950K), Picasso Bruin (07955K), Van Gogh Bruin (07951K),
  • Groentegarnituur (5x5)

Benodigheden

  • Aluminium schaaltje

Bereiding

  • Was de aardappels grondig en kook deze met de schil in circa 20-25 minuten gaar in een kookpan of 30-35 minuten in de steamer. Laat de aardappels goed afkoelen en snijd vervolgens in plakken van circa een halve centimeter. Leg de aardappelschijfjes trapsgewijs in het aluminium schaaltje en strijk hier één van de zes Meesterlijke Kruidenoliën over in streepjes. Garneer de ovenschaaltjes af met de groente.

  • Thuis gaart de consument het aardappelgerechtje:-    op de barbecue in circa 10-15 minuten,-    in een voorverwarmde oven (± 180°C) in circa 10 minuten, of-    in de magnetron op 750 Watt in circa  2 minuten.

  • Gebruik voor het groentegarnituur bijvoorbeeld rode, groene en gele paprika, bosui, rode ui, peterselie of  courgette. Zo krijg je een mooie mix aan kleuren in de toonbank.

Terug naar boven