Klapstukspies

Ingrediënten

  • klapstuk met been
  • grof zeezout
  • grof gemalen peper  
  • klapstuk met been,
  • grof zeezout,
  • grof gemalen peper  

Benodigheden

  • rookhoutsnippers 

Bereiding

  •  Vraag of de slager voor het uitbenen de klapstuk dwars op de ribben in stroken wil zagen. Daarna moet hij het harde binnenvlies verwijderen. Bestrooi de repen met grof zeezout en grof gemalen peper en wrijf dat er stevig rondom in het vlees. Steek de ribben aan lage pennen. Vul de barbecue met kolen maar laat één helft van de bodem onbedekt. Op die manier heb je als de kolen goed gloeien een hete en een lauwe zone. Gril de ribben goed bruin en verleg ze naar de koudere kant van het rooster. Sluit de kap van de barbecue en laat de ribben zeker nog 1,5 tot 2 uur garen. Je moet ze wel regelmatig keren omdat ze anders eenzijdig verbranden. Voor extra smaak kunnen rookhoutsnippers over de kolen worden gestrooid. Vul de kolen wel regelmatig bij zodat de hitte voldoende blijft. De klapstukribben zijn gaar wanneer je de botten er gemakkelijk uit kunt trekken. 

  • Cabernet Sauvignon, Merlot, Rhône Blends, Zinfandel, Meritage, Norton of Cynthiana, Syrah, Pomerol, Rosé. Of een lekkere pul koud bier 

Terug naar boven