Maak een kruiden pasta van fijngewreven en uitgeperste knoflook, vers gemalen peper, komijn zaadjes en de tijm. Maak wat insnedes in het vlees en wrijf de pasta erin en eromheen. Sprenkel de azijn erover en zet het vlees een aantal uren afgedekt in de koelkast. Omwikkel het daarna met een touw en knoop het stevig op. Verhit de boter en de olie in een stoofpan, bestrooi het vlees met wat bloem en bak het rondom aan. Temper het vuur en laat het vlees minstens een uur zacht doorgaren. Zo nu en dan omkeren en bedruipen met het braadvocht is noodzakelijk om een mooi eindresultaat te krijgen. Neem het vlees tegen het einde uit de pan en fruit het gesnipperde uitje met wat bloem in de jus. Voeg de iets verwarmde witte wijn toe en een paar deciliter water. Op smaak brengen met de Spaanse- of cayennepeper en de saus nog een klein kwartiertje door laten pruttelen. Serveer bij de rollade gekookte aardappelen, sperzieboontjes en de saus.
Verschillende wijnen. Spaanse Marques de Cus Verdejo DO Rueda, Italiaanse Montepulciano, Shiraz uit Zuid-Afrika of Chili, Rosé Rode Pinotage, Australische Cabernet-Shiraz.
Je kunt de rollade ook kant en klaar bestellen en de kruidenpasta er naderhand goed inwrijven.