Spaanse gehaktballetjes

Ingrediënten

  • Winkelklaar rundergehakt, zonder kruiden
  • 15 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 200 gram uien, ragfijn snipperen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 gram beschuitpaneermeel
  • 100 ml droge sherry
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 40 ml olijfolie, om in te bakken
  • Winkelklaar rundergehakt, zonder kruiden,
  • 15 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 200 gram uien, ragfijn snipperen,
  • 2 teentjes knoflook, geperst,
  • 20 gram beschuitpaneermeel,
  • 100 ml droge sherry,
  • 3 eieren, losgeklopt,
  • 40 ml olijfolie, om in te bakken

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Fruit de ui in de hete olie tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook toe. Schep alle goed om en neem daarna de pan van de warmtebron. Leg het mengsel op de bodem van een schone platte bak. Strooi het paneermeel erover en besprenkel het paneermeel met de sherry. Laat alles enkele minuten staan(intrekken). Voeg het gehakt, de losgeklopte eieren, peper en zout toe. Meng alles tot een goede binding is verkregen en laat het mengsel 20 à 30 minuten staan(rusten). Vorm van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een walnoot.

  • Presenteer deze Spaanse gehaktballetjes in een zwarte schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat de schaal altijd goed gevuld is en dat er altijd een schone uitscheplepel bij is. Of presenteer deze Spaanse gehaktballetjes op gourmet schalen in de toonbank.

  • Bak de balletjes aan tafel in de hete boter of (olijf)olie in 4 à 6 minuten rondom goudbruin en gaar.

Terug naar boven