Runder brisket

Ingrediënten

  • brisket point (puntborst) 
  • 1 eetlepel kokosolie 
  • Amerikaanse barbecuekruiden
  • brisket point (puntborst) ,
  • 1 eetlepel kokosolie ,
  • Amerikaanse barbecuekruiden

Benodigheden

  • 6 kopjes rookhoutsnippers 

Bereiding

  • Voordat je met grillen begint week je de houtsnippers in een emmer water. Bestrijk vervolgens de borst met olie en bestrooi hem met de kruiden. Wrijf deze goed in het vlees. Steek de houtskoolgril aan en wacht tot dat deze goed op temperatuur is. Strooi bij de juiste temperatuur een hand uitgelekte houtsnippers over de gloeiende houtskool en leg het vlees op het rooster. Gril het stuk gedurende minstens 3 uur. Draai het vlees regelmatig en strooi iedere 30 minuten wat houtsnippers op de houtskool. Gril door tot en kerntemperatuur van boven de 80°C. Pak hem daarna in de aluminiumfolie en laat het nog een uurtje rusten aan de zijkant van de gloeiende houtskool.

  • Bier

Terug naar boven