Papillote: Kalfsvleesblokjes met walnoten

Ingrediënten

  • Winkelklare, kleine malse blokjes kalfsvlees van de bovenbil.
  • 100 gram gembermarmelade, met stukjes gember erin
  • 60 gram zoute sojasaus
  • 3 gram gemberpoeder
  • 3 gram witte peper
  • 40 gram notenolie
  • 20 gram plantaardige olie
  • 100 gram walnoten, grof gebroken
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • Sap van 1 grote sinaasappel
  • Winkelklare, kleine malse blokjes kalfsvlees van de bovenbil.,
  • 100 gram gembermarmelade, met stukjes gember erin,
  • 60 gram zoute sojasaus,
  • 3 gram gemberpoeder,
  • 3 gram witte peper,
  • 40 gram notenolie,
  • 20 gram plantaardige olie,
  • 100 gram walnoten, grof gebroken,
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden,
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden,
  • Sap van 1 grote sinaasappel

Bereiding

  • Kalfsvlees in mooie kleine vierkante blokjes snijden. Paprika’s ontdoen van zaad en zaadlijsten, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.

  • Sinaasappelsap, marmelade, sojasaus, gemberpoeder en peper tot een sausje mengen.

  • Blokjes kalfsvlees, notenolie, plantaardige olie, paprikablokjes en grof gebroken walnoten door elkaar mengen.

  • Vervolgens beide mengsels in een bak goed door elkaar werken (niet met de blote handen) en minstens 2 uur laten inwerken (marineren) in de koekcel. Neem een dubbelgevouwen aluminiumfolie (ca. 30x21 cm) en leg in het midden 150 à 200 gram vleesmengsel (ook iets vocht). Vouw de randen/buitenkant van de folie wat omhoog en vouw de folie aan de bovenkant dicht. Daarna de zijkanten zorgvuldig dicht vouwen, zodat geen stoom kan ontsnappen bij het barbecueën.

  • Het goed gesloten pakketje op de hete barbecue leggen, 15 tot 20 minuten. Als het klaar is in gesloten verpakking op het bord leggen, zodat alle geuren tot het laatst worden behouden. Pas dan openen. Lekker met stokbrood en frisse gemengde salade of gemengde tomatensalade.

Terug naar boven