Vraag aan de slager om de bovenste stukken van de ribben schoon te maken. Dan heb je na het grillen een mooi handvat om te kluiven. Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en smeer het in met de olie, peper en zout.
De barbecue wordt aan één kant gevuld met briketten die aan gestoken worden. Wanneer ze goed branden kun je de ribeye daarboven rondom bruin braden. Wanneer dat is gebeurd leg je de rib aan de andere kant van de barbecue. Naast de gloeiende briketten. Steek een kernthermometer in het vlees en sluit de deksel van de barbecue. Braad de rib tot de thermometer rond de 50-55 °C aangeeft. Dat duurt al gauw een 1,5 tot 2 uur. Neem het vlees van de barbecue . wikkel het in aluminiumfolie en laat het minstens een kwartier rusten alvorens het aan te snijden.
Serveren met gepofte aardappels en/of stokbrood en een frisse salade.
Cabernet Sauvignon. Bij de barbecue een rosé of een stevig biertje.