Oosterse spareribs

Ingrediënten

  • 10 kg spareribs
  • 800 gr water
  • 500 gr Five Spices (70059)
  • 80 gr Tumblinmix (04918)
  • 60 gr Chinese Roaststeakgekruid (01066)
  • 35 gr Kleurzout
  • Peking Saus (80050)
  • 10 kg spareribs,
  • 800 gr water,
  • 500 gr Five Spices (70059),
  • 80 gr Tumblinmix (04918),
  • 60 gr Chinese Roaststeakgekruid (01066),
  • 35 gr Kleurzout,
  • Peking Saus (80050)

Bereiding

  • Trek de buikvliezen van de spareribs. Vermeng de overige ingrediënten en zorg dat alles goed oplost in het water. Voeg spareribs en marinade samen in de tumbler en laat onder vacuüm draaien totdat alles is opgenomen. Laat de spareribs minimaal 1 dag staan, zodat het kleurzout in het vlees kan trekken. Gaar daarna de spareribs in een combisteamer: eerst een half uur koken op 100°C met 100% vocht, daarna ongeveer 45 minuten afbakken op 120°C tot de gewenste kleur en gaarheid. Daarna aan beide zijden aflakken met Pekingsaus.

  • Verwarm de spareribs in de magnetron (3 minuten op 800 watt in een magnetronzak), in een voorverwarmde oven (12 minuten op 160°C) of op de BBQ/ grill onder continue draaien. TIP: heerlijk met frietjes en een frisse rauwkostsalade. 

Terug naar boven