Runder bavette

Ingrediënten

  • bavette voor 4 personen
  • olijfolie
  • 200 - 300 ml runder bouillon
  • 200 - 300 ml rode wijn
  • zout 
  • gemalen zwarte peper 
  • echte boter 
  • bavette voor 4 personen,
  • olijfolie,
  • 200 - 300 ml runder bouillon,
  • 200 - 300 ml rode wijn,
  • zout ,
  • gemalen zwarte peper ,
  • echte boter 

Bereiding

  • Bak de in dunne ringen gesneden sjalotten mooi aan in een weinig olijfolie. Voeg rode wijn en runderbouillon toe. Een weinig vleeskruiden bij strooien. Laat het geheel lekker doorpruttelen. 

  • Smeer ondertussen de bavette in met olie en breng hem op smaak met peper en zout. Bak de lap daarna op het hete barbecuerooster of in een grilpan. Afhankelijk van de dikte en de gewenst gaarheid varieert het grillen van 5 tot 8 minuten. Om en om. Na het grillen is het noodzakelijk het vlees in aluminiumfolie te wikkelen en gedurende ongeveer 10 minuten door te laten trekken. 

  • Maak intussen de saus af door er wat echte boterklontjes doorheen te roeren en giet deze daarna over het in schuine plakken gesneden vlees. Heerlijk met boontjes, wortelreepjes en dunne frieten.

  • Een stevige Cabernet, Zinfandel, Barolo of een lichtere Merlot of Pinot Noir 

Terug naar boven