Lamsribbetjes

Ingrediënten

  • lamsribbetjes  
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels verse fijngehakte rozemarijn
  • 1 eetlepel verse gehakte basilicum
  • 1 eetlepel verse fijn gesneden tijm
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • zout en peper 
  • lamsribbetjes  ,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 1 eetlepel wijnazijn,
  • 2 eetlepels citroensap,
  • 4 eetlepels verse fijngehakte rozemarijn,
  • 1 eetlepel verse gehakte basilicum,
  • 1 eetlepel verse fijn gesneden tijm,
  • 3 teentjes gehakte knoflook,
  • 1 gesnipperde ui,
  • zout en peper 

Bereiding

  • Spoel de ribbetjes af, dep ze droog en leg ze in een ondiepe schaal. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom en leg de ribbetjes erbij. Haal ze goed door de marinade en laat ze, afgedekt met aluminiumfolie een paar uur in de koelkast staan. Verwarm de grill voor op een hoge temperatuur of steek de barbecue aan. Gril de ribben gedurende 20 - 25 minuten om en om. Voor wat extra smaak kun je ze tijdens het grillen zo nu en dan in kwasten met de marinade. 

  • Mooi glas rosé of een fijn glas bier. 

Terug naar boven