Kruidige gehaktsteaks
Ingrediënten
-
Varkensvlees S II (= Mager ontzeend varkensvlees; van ham, schouder of rib; zonder zenen; ca. 5% zichtbaar vet). In eigrote stukken snijden en licht aan vriezen.
-
PER KILOGRAM
-
100 gr ui, zeer fijn gesnipperd
-
1 gr ge(vries)droogde oregano
-
2 gr ge(vries)droogde tijm
-
30 gr dijonmosterd
-
16 gr keukenzout
-
3 gr zwarte peper
-
Varkensvlees S II (= Mager ontzeend varkensvlees; van ham, schouder of rib; zonder zenen; ca. 5% zichtbaar vet). In eigrote stukken snijden en licht aan vriezen.,
-
PER KILOGRAM,
-
100 gr ui, zeer fijn gesnipperd,
-
1 gr ge(vries)droogde oregano,
-
2 gr ge(vries)droogde tijm,
-
30 gr dijonmosterd,
-
16 gr keukenzout,
-
3 gr zwarte peper
Bereiding
-
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
-
We draaien het vlees voor door de 10-mm plaat, mengen alle ingrediënten er onder en draaien het af door de 3-mm plaat, mengen tot er een goede binding is verkregen. Vorm er met de hamburgervorm kruidige gehaktsteaks van.
-
Rooster de gehaktsteaks aan elke kant 4 minuten op een matig hete Barbecue totdat ze goudbruin en helemaal gaar zijn.
-
Foto: © ddsign/Shutterstock.com
Bekijk ook andere recepten