Kruidige gehaktsteaks

Ingrediënten

  • Varkensvlees S II (= Mager ontzeend varkensvlees; van ham, schouder of rib; zonder zenen; ca. 5% zichtbaar vet). In eigrote stukken snijden en licht aan vriezen.
  • PER KILOGRAM
  • 100 gr ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 gr ge(vries)droogde oregano
  • 2 gr ge(vries)droogde tijm
  • 30 gr dijonmosterd
  • 16 gr keukenzout
  • 3 gr zwarte peper
  • Varkensvlees S II (= Mager ontzeend varkensvlees; van ham, schouder of rib; zonder zenen; ca. 5% zichtbaar vet). In eigrote stukken snijden en licht aan vriezen.,
  • PER KILOGRAM,
  • 100 gr ui, zeer fijn gesnipperd,
  • 1 gr ge(vries)droogde oregano,
  • 2 gr ge(vries)droogde tijm,
  • 30 gr dijonmosterd,
  • 16 gr keukenzout,
  • 3 gr zwarte peper

Benodigheden

  • Hamburgervorm

Bereiding

  • Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • We draaien het vlees voor door de 10-mm plaat, mengen alle ingrediënten er onder  en draaien het af door de 3-mm plaat, mengen tot er een goede binding is verkregen. Vorm er met de hamburgervorm kruidige gehaktsteaks van.

  • Rooster de gehaktsteaks aan elke kant 4 minuten op een matig hete Barbecue totdat ze goudbruin en helemaal gaar zijn.

Terug naar boven