Gemarineerde spare-ribs
Ingrediënten
-
Ingrediënten per 1 kg verse spare-ribs
-
Basisingrediënten voor alle marinades (met uitzondering van de Amerikaanse marinade):
-
500 gram olie, 500 gram witte wijn, 15 gram keukenzout en 2 gram witte peper
-
Franse marinade
-
5 gram verse knoflook, fijngehakt
-
20 gram runderbouillonpoeder (uit potje)
-
50 gram uien, fijngesnipperd
-
Hongaarse marinade
-
5 gram paprikapoeder (edelzoet)
-
5 gram vloeibare paprika
-
1 gram cayennepeper
-
1/2 verse groene en rode paprika (in zeer kleine blokjes gesneden)
-
Normandische marinade
-
20 gram calvados
-
1 gram ge(vries)droogde bieslook
-
1 geschilde appel, in zeer kleine blokjes
-
Indische marinade
-
3 gram kerrie
-
5 gram kurkuma of geelwortel
-
10 gram geraspte gemberwortel
-
Bourgondische marinade
-
2 laurierblaadjes
-
2 gram ge(vries)droogde tijm
-
Zoetzure marinade
-
20 gram sojasaus
-
20 gram honing
-
20 gram droge sherry
-
50 gram tomatenpuree
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 chilipepertje, zonder pitjes, fijngehakt
-
10 gram vers gehakte gemberwortel
-
1 kaneelstokje van 2,5 cm
-
6 kruidnagels
-
1,5 gram mosterdzaad
-
2 gram keukenzout
-
3 gram zwarte peperkorrels
-
-
Amerikaanse marinade
-
1 liter droge sherry
-
5 gram scherpe mosterd
-
2 gram vers citroensap
-
15 gram keukenzout
-
3 gram witte peper
-
Ingrediënten per 1 kg verse spare-ribs,
-
Basisingrediënten voor alle marinades (met uitzondering van de Amerikaanse marinade):,
-
500 gram olie, 500 gram witte wijn, 15 gram keukenzout en 2 gram witte peper,
-
Franse marinade,
-
5 gram verse knoflook, fijngehakt,
-
20 gram runderbouillonpoeder (uit potje),
-
50 gram uien, fijngesnipperd,
-
Hongaarse marinade,
-
5 gram paprikapoeder (edelzoet),
-
5 gram vloeibare paprika,
-
1 gram cayennepeper,
-
1/2 verse groene en rode paprika (in zeer kleine blokjes gesneden),
-
Normandische marinade,
-
20 gram calvados,
-
1 gram ge(vries)droogde bieslook,
-
1 geschilde appel, in zeer kleine blokjes,
-
Indische marinade,
-
3 gram kerrie,
-
5 gram kurkuma of geelwortel,
-
10 gram geraspte gemberwortel,
-
Bourgondische marinade,
-
2 laurierblaadjes,
-
2 gram ge(vries)droogde tijm,
-
Zoetzure marinade,
-
20 gram sojasaus,
-
20 gram honing,
-
20 gram droge sherry,
-
50 gram tomatenpuree,
-
1 teentje knoflook, geperst,
-
1 chilipepertje, zonder pitjes, fijngehakt,
-
10 gram vers gehakte gemberwortel,
-
1 kaneelstokje van 2,5 cm,
-
6 kruidnagels,
-
1,5 gram mosterdzaad,
-
2 gram keukenzout,
-
3 gram zwarte peperkorrels,
-
,
-
Amerikaanse marinade,
-
1 liter droge sherry,
-
5 gram scherpe mosterd,
-
2 gram vers citroensap,
-
15 gram keukenzout,
-
3 gram witte peper
Bereiding
-
Weeg alle ingrediënten af en meng alles goed met een garde door elkaar.
-
Haal de spare-ribs door de marinade, leg ze daarna in een schone bak, dek die af met een folie. Laat ze in de koelcel 24 uur marineren.
-
Spare-ribs kunnen gemarineerd voorgegrilld worden verkocht. Bij verkoop van voorgegrillde spare-ribs is de bereidingstijd op de barbecue van de consument uiteraard veel korter. Rauw op de barbecue kan de buitenkant de indruk geven dat ze gaar zijn, terwijl het vlees tegen het been juist nog niet gaar is. Dat moet worden voorkomen.
-
Verwarm de grill. Grill de spare-ribs 5 tot 8 minuten of langer, afhankelijk van de mate van bevleesdheid van de spare-ribs; keer ze tijdens dit proces een keer om. Let er op dat de spare-ribs niet te gaar worden.
-
De spare-ribs op niet te hete barbecue leggen en aan elke kant ca. 5 minuten roosteren, de spare-ribs moet van binnen wel warm zijn.
-
Bekijk ook andere recepten