Balinese Gemarineerde krabbetjes

Ingrediënten

  • Verse krabbetjes (spare ribs), in stukken snijden van ongeveer 5 cm
  • PER 1 KILOGRAM KRABBETJES
  • 3 grote rode uien, grof gesnipperd
  • 50 gr verse gemberwortel, grof gehakt
  • 60 gr ketjap manis
  • 10 gr sambal oelek
  • 50 gr olijfolie
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 60 gr limoensap
  • 15 gr bruine suiker
  • 10 gr fijngesneden verse korianderblaadjes
  • 10 gr keukenzout
  • Verse krabbetjes (spare ribs), in stukken snijden van ongeveer 5 cm,
  • PER 1 KILOGRAM KRABBETJES,
  • 3 grote rode uien, grof gesnipperd,
  • 50 gr verse gemberwortel, grof gehakt,
  • 60 gr ketjap manis,
  • 10 gr sambal oelek,
  • 50 gr olijfolie,
  • 4 teentjes knoflook uit de pers,
  • 60 gr limoensap,
  • 15 gr bruine suiker,
  • 10 gr fijngesneden verse korianderblaadjes,
  • 10 gr keukenzout

Bereiding

  • Maak de uien, gemberwortel schoon. Weeg nu eerst alle ingrediënten nauwkeurig af. Maak van de uien, gemberwortel, sojasaus, sambal oelek, olie, knoflook, limoensap, korianderblaadjes, suiker en zout met een staafmixer of kleine cutter een fijne pasta.

  • De krabbetjes inwrijven met de pasta marinade; doe dit voor de hygiëne bij voorkeur met plastic wegwerphandschoenen. De krabbetjes met plastic folie erover en 24 uur in de koelcel laten marineren.

  • De krabbetjes in een voorverwarmde oven/steamer bij 150˚C garen tot een kerntemperatuur van 75˚C is bereikt. In plaats van de hierboven beschreven garing kan men ook de krabbetjes bereiden in een vacuüm zak in de kookketel of in een combikast bij een omgevingstemperatuur van 80˚C tot een kerntemperatuur van 75˚C is bereikt. Daarna uit het vacuüm nemen. Laten afkoelen en in de grill even krokant grillen.

  • De bereide krabbetjes in de koelcel bewaren bij 1 tot 2 graden C. Bij voorkeur gevacumeerd om uitdroogverlies en kruidbesmetting te voorkomen.

  • Presenteer het product in de toonbank. Zorg voor goed gevulde en schone schalen. Als het product nog niet bekend is, laat er dan ook eens van proeven en breng het als een typisch ambachtelijk product.

Terug naar boven