Kippenlevertjes

Ingrediënten

  • kippenlevertjes 
  • verse salieblaadjes 
  • gerookt ontbijtspek
  • zout en peper
  • kippenlevertjes ,
  • verse salieblaadjes ,
  • gerookt ontbijtspek,
  • zout en peper

Bereiding

  • Wanneer de levertjes wat aan de grote kant zijn moet je ze in wat kleiner (hapklare) stukken snijden. Spoel de levertjes even goed af met koud water, droog ze met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elk levertje een salieblaadje en wikkel er een plakje ontbijtspek omheen. Zet dat vast met een cocktailprikker. Verhit een grilpan en gril de levertjes rondom 5-7 minuten totdat het spek aan alle kanten krokant is.

  • Pinot blanc , Grüner Veltliner, Müller-Thurgau (Franken), Orvieto classico, Silvaner (Franken)

  • Wanneer je helemaal op safe wilt gaan met levertjes kun je ze van te voren even garen in water of kippenbouillon dat tegen de kook aan is. Dat neemt afhankelijk van de grootte 5 tot 10 minuten in beslag. Daarna kun je ze behandelen als boven. Met dien verstande dat de griltijd dan met de helft vermindert. 

Terug naar boven